Składniki:
- 300 g mrożonych owoców (truskawki, wiśnie, maliny),
- budyń waniliowy z cukrem,
- 1/2 l mleka,
- laska wanilii,
- 1/2 szklanki śmietanki 30%,
- 50g masła,
- 4 łyżki cukru pudru,
- 3 biszkopty,
- kostka gorzkiej czekolady.
Wykonanie:
Owoce oprószyć cukrem pudrem i odstawić do
całkowitego rozmrożenia.
450ml mleka zagotować, w reszcie rozrobić
budyń. Wlać na gotujące się mleko, gotować, aż zgęstnieje. Następnie
ostudzić.
Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce budyniu.
Śmietankę
ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder oraz nasiona z laski
wanilii. Ubitą śmietankę połączyć budyniem.
Na dno pucharków nałożyć
owoce, przykryć kremem, ponownie nałożyć owoce i krem, udekorować
pokruszonymi biszkoptami, wiórkami z czekolady oraz kilkoma owocami.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Jeśli masz za dużo mrożonych owoców to możesz się ze mną podzielić :D Chętnie sporządziłabym sobie taki deser :)
OdpowiedzUsuńAleż to musiało być pyszne! Budyń zawsze i wszędzie :)
OdpowiedzUsuńSmaczny i prosty deserek ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
OdpowiedzUsuńOlu mam bardzo dużo, z chęcią się podzielę:)
Szukałam odmiany dla zwykłego budyniu i chyba właśnie znalazłam!:D Rewelacja:)
OdpowiedzUsuńDziękuję, bardzo się cieszę, że mogłam Cię zainspirować;)
OdpowiedzUsuń