Składniki:
- 700g filetu z dorsza,
- sok z 1/2 cytryny,
- 100g serka kremowego Apetina z czosnkiem i ziołami,
- czubata łyżka posiekanego koperku,
- dymka ze szczypiorkiem,
- łyżka śmietany 12%,
- 2 łyżki startego żółtego sera,
- sól, pieprz,
- 2 łyżki masła,
- 2 łyżki płatków migdałowych.
Filet z dorsza oprószyć z obu stron solą i
pieprzem. Skropić sokiem z cytryny.
Serek utrzeć ze śmietaną, posiekanym
koperkiem oraz drobno posiekaną dymkę wraz ze szczypiorkiem. Dodać
starty ser, doprawić odrobiną soli i pieprzu.
Masę rozsmarowywać na
filetach, zwijać tworząc roladki. Spiąć wykałaczką. Ułożyć w
natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Polać stopionym masłem, posypać
płatkami migdałowymi.
Piec około 25 minut w temp. 180st.
Przed podaniem oprószyć odrobiną posiekanego koperku.
Smacznego:)))
Przepis dodaję do akcji:
Bardzo ciekawe danie, wygląda pysznie :-)
OdpowiedzUsuńpyszny pomysł:)
OdpowiedzUsuńOjej jak one apetycznie wyglądają! Zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja :) dziękuję za inspirację !
OdpowiedzUsuń