czwartek, 13 listopada 2014

Roladki z dorsza z nadzieniem serowym

Bardzo lubimy ryby, jednak by się nam nie znudziły staram się podawać je pod różną postacią. Tym razem przyrządziłam rybkę w lżejszej, pieczonej wersji z delikatnym serowym nadzieniem pełnym aromatycznych ziół. Danie okazało się naprawdę bardzo smaczne a do tego mało kaloryczne:)





Składniki:
  • 700g filetu z dorsza,
  • sok z 1/2 cytryny, 
  • 100g serka kremowego Apetina z czosnkiem i ziołami, 
  • czubata łyżka posiekanego koperku, 
  • dymka ze szczypiorkiem, 
  • łyżka śmietany 12%, 
  • 2 łyżki startego żółtego sera, 
  • sól, pieprz, 
  • 2 łyżki masła, 
  • 2 łyżki płatków migdałowych. 
Wykonanie

Filet z dorsza oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny. 
Serek utrzeć ze śmietaną, posiekanym koperkiem oraz drobno posiekaną dymkę wraz ze szczypiorkiem. Dodać starty ser, doprawić odrobiną soli i pieprzu. 
Masę rozsmarowywać na filetach, zwijać tworząc roladki. Spiąć wykałaczką. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Polać stopionym masłem, posypać płatkami migdałowymi.
Piec około 25 minut w temp. 180st. 
Przed podaniem oprószyć odrobiną posiekanego koperku.







                                                                Smacznego:)))
 

Przepis dodaję do akcji:


Dania z serkami kremowymi

4 komentarze: