Składniki:
- 200g puree z dyni,
- 250g margaryny,
- 3 łyżki cukru,
- 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- szczypta soli,
- konfitura do nadziania,
- szklanka cukru pudru,
- łyżka soku z cytryny.
Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia.
Dodać cukier, szczyptę soli i margarynę. Dodać puree z dyni (dynię
pokroić w kosteczkę, ugotować do miękkości i zmiksować na papkę).
Zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na dwie części. Rozwałkować na
kształt koła. Podzielić na 8 trójkątów, na każdy trójkąt nałożyć po
łyżeczce konfitury. Zwijać rogaliki do środka.
Ułożyć na blasze
wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec około 30-35 minut w temp. 180st.
Z cukru pudru i cytryny zrobić lukier, w razie potrzeby dolać odrobinę wody. Zimne rogaliki polać lukrem.
Źródło: Moje pasje
Przepis dodaję do akcji:
Smacznego:))
Świetne rogale :)
OdpowiedzUsuńJakie pyszne rogaliki :-) z chęcią bym spróbowała jak smakują :-) pozdrawiam serdecznie :-)
OdpowiedzUsuńWyglądają smakowicie i przyznam się, że jeszcze nie jadłam takich dyniowych rogalików
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Bardzo chętnie podkradnę kilka :)
OdpowiedzUsuńojej, daj jednego do kawy! :)
OdpowiedzUsuńPyszne rogaliki :) Częstuję się!
OdpowiedzUsuńWyglądają niezwykle kusząco :)
OdpowiedzUsuńPyszności!! Pozdrawiam i zapraszam do Nas!
OdpowiedzUsuńPrzeurocze :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i raz jeszcze dziekuje Ci za udzial w Festiwalu!