Składniki:
- puszka tuńczyka w sosie własnym,
- puszka czerwonej fasoli (użyłam Jamar),
- 2 duże pomidory,
- pęczek natki pietruszki,
- łyżka suszonego oregano,
- 100g sera feta,
- por.
Por dokładnie umyć, pokroić w krążki.
Przelać wrzątkiem, porządnie odsączyć. Przełożyć do miski, dodać
odsączonego, rozdrobnionego tuńczyka. fasolę odsączyć, opłukać i dodać
do reszty. Pomidory umyć, pokroić w kostkę, dodać do tuńczyka. Fetę
również pokroić w kosteczkę. Pietruszkę umyć, posiekać, wszystko
połączyć. Doprawić oregano. Wymieszać.
Odstawić na godzinę, by smaki się
przegryzły.
Smacznego:))
mm... sałatka robi wrażenie!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie sałatki z tuńczykiem :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie sałatki! Chętnie bym spróbowała Twojego połączenia smakowego D:
OdpowiedzUsuń