poniedziałek, 6 października 2014

Sałatka fasolowa z porem i tuńczykiem

 Sałatka to świetna alternatywa gdy mamy niespodziewanych gości. Ja lubię takie błyskawiczne w przygotowaniu, ale zarazem niezwykłe i smaczne:) Ta właśnie taka jest...





Składniki:
  • puszka tuńczyka w sosie własnym, 
  • puszka czerwonej fasoli (użyłam Jamar), 
  • 2 duże pomidory, 
  • pęczek natki pietruszki,
  • łyżka suszonego oregano, 
  • 100g sera feta, 
  • por. 
Wykonanie

Por dokładnie umyć, pokroić w krążki. Przelać wrzątkiem, porządnie odsączyć. Przełożyć do miski, dodać odsączonego, rozdrobnionego tuńczyka. fasolę odsączyć, opłukać i dodać do reszty. Pomidory umyć, pokroić w kostkę, dodać do tuńczyka. Fetę również pokroić w kosteczkę. Pietruszkę umyć, posiekać, wszystko połączyć. Doprawić oregano. Wymieszać. 
Odstawić na godzinę, by smaki się przegryzły.







                                                             Smacznego:))
 

3 komentarze:

  1. Uwielbiam takie sałatki z tuńczykiem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię takie sałatki! Chętnie bym spróbowała Twojego połączenia smakowego D:

    OdpowiedzUsuń