Składniki:
- 4 jajka,
- 2 szklanki mąki pszennej,
- czubata szklanka cukru,
- 3/4 szklanki oleju rzepakowego,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- łyżeczka sody oczyszczonej,
- łyżeczka cynamonu,
- 10 brzoskwiń.
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Dodać olej oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą
oczyszczoną. Wsypać cynamon, wymieszać. Brzoskwinie umyć, obrać ze
skórki i usunąć pestki. Ciasto wylać na natłuszczoną i wysypaną bułką
tartą formę o wym. 24x27cm. Na cieście rozłożyć połówki brzoskwiń.
Piec około 50 minut w temp. 180st. Jeszcze ciepłe ciasto oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego:))
Częstuję się Twoimi słodkościami :) Miłego dnia!
OdpowiedzUsuńcudownie puszyste i smakowite ciacho!
OdpowiedzUsuńLubię bardzo takie ucierańce :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie, w dodatku tak szybkie i łatwe w przygotowaniu!^^
OdpowiedzUsuńCudne zdjęcia i smakowite przepisy, będę obserwować:)
Pozdrawiam:)
elenagotuje.blogspot.com
O mniam, wygląda naprawdę smakowicie :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam ciasta na oleju są takie wilgotne i długo utrzymują świeżość
OdpowiedzUsuń