Spód:
- 200g herbatników maślanych,
- łyżka cappuccino,
- 50g stopionego masła.
Herbatniki zmielić w blenderze, dodać
stopione masło i sypkie cappuccino. Masę wymieszać. Wyłożyć na dno
tortownicy o śr. 21cm. Schłodzić.
Masa cappuccino:
- 40g mąki kukurydzianej,
- 2 żółtka,
- 50g cukru,
- 250ml mleka,
- 2 łyżki cappuccino,
- 1 banan.
W mleku rozpuścić mąkę, cukier i kawę,
gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż masa zgęstnieje. Dodać
żółtka, dokładnie utrzeć.
Banana obrać ze skórki, pokroić w cienkie
plasterki, rozłożyć na ciasteczkowym spodzie.
Na wierzchu wylać masę
kukurydzianą.
Beza:
- 2 białka,
- 50g cukru.
Piec około 10 minut w temp. 190st. Ostudzić.
Inspiracja: Pin-up cake
Smacznego;))
ciasto musi byc mega słodkie
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, zapisuję:-)
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie wygląda, pychotka.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
Takiego połączenia jeszcze nie próbowałam. Ciasto prezentuje się doskonale:)
OdpowiedzUsuńwyglada apetycznie :)
OdpowiedzUsuńświetne smaki <3
OdpowiedzUsuńSuper ciacho. Porywam kawałek :-)
OdpowiedzUsuńo matko! wygląda perfekcyjnie! palce lizać.... z pewnością było pyszne...:)
OdpowiedzUsuńSuper ciacho, kawę to ja luuuubię :)
OdpowiedzUsuńPołączenie smaków bardzo ciekawe, chętnie bym kawałeczek spróbowała:-)
OdpowiedzUsuńNo co ty ciacho wygląda super apetycznie! Mniammi
OdpowiedzUsuńAle ciacho,u la ,la .Pyszne.
OdpowiedzUsuń