poniedziałek, 11 sierpnia 2014

Wyniki konkursu e!Stilo

Kochani nadszedł czas, by ogłosić wyniki konkursu. Zgłoszeń było niewiele, jednak wybór i tak nie był łatwy:)

Musiałam jednak dokonać wyboru...

Półroczną prenumeratę magazynu e!Stilo otrzymuje
 
Agata Brzana






Kawa mrożona a'la Bounty w czekoladowe łaty

Składniki na 2 mrożone kawy:
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs Cronat Gold
400 ml gorącej wody
po 4 gałki lodów kokosowych na każdą szklankę
3 kostki czekolady mlecznej
2 łyżeczki syropu czekoladowego
2 łyżki wiórków kokosowych
2 łyżki startej na tarce o drobnych oczkach czekolady mlecznej
listki mięty do dekoracji

Najpierw robimy lody kokosowe.
Gdy lody są już prawie gotowe: Kawę zalewamy wodą, mieszamy, pozostawiamy by trochę przestygła. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy syrop czekoladowy, dokładnie mieszamy i ciepłą czekoladą robimy kleksy wewnątrz szklanek, wkładamy do zamrażalnika na 8-10 minut. Wiórki kokosowe rumienimy na suchej patelni. Szklanki na kawę wyjmujemy z zamrażalnika. Na spód wrzucamy po jednej gałce lodów, zalewamy kawą. Następnie dajemy po trzy gałki lodów. Całość posypujemy zrumienionymi wiórkami kokosowymi, startą czekoladą i listkami mięty. Z podanego przepisu na lody wyjdzie 4 szklanki mrożonej kawy.


Agatę proszę o przesłanie adresu, który przekażę sponsorowi nagrody:)
A Wam wszystkich dziękuję za udział i śledźcie bloga, bo niebawem będzie kolejny konkurs!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz