Składniki:
- szklanka płatków kukurydzianych,
- szklanka posiekanych bakalii (orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pestki dyni),
- 2 łyżki mieszanki prażonych ziaren Migdałowy Zakątek Ziarenkowo ( słonecznik, migdały, sezam, wiórki kokosowe, orzechy arachidowe),
- 200g białej czekolady,
- 3 łyżki sproszkowanego wafla andruta,
- 2 łyżki soku z grejpfruta,
- 2 łyżki mleka.
Wykonanie
Płatki
kukurydziane pokruszyć i zalać sokiem z grejpfruta. Czekolady stopić z
mlekiem na parze, od razu dodać pokruszone płatki, andruty oraz
posiekane bakalie. Dobrze wymieszać. Ciepłą masę wyłożyć na folię
aluminiową i zwinąć, formując długi baton. Owinąć folią, włożyć do
lodówki, by masa zastygła.
Odwinąć z folii, pokroić w plastry.
Smacznego;))
Ale super batoniki. Wyglądają pysznie :-)
OdpowiedzUsuńŚwietny domowy batonik :)
OdpowiedzUsuńPyszne płatki i cytrusowa nuta!
OdpowiedzUsuńMmmmm...
Bardzo dobre jadłam;)
OdpowiedzUsuńdomowe batoniki zdecydowanie najlepsze i nie ma co porównywać z tymi ze sklepu :)
OdpowiedzUsuńFantastyczny pomysł!
OdpowiedzUsuńJakie fajne batoniki : )
OdpowiedzUsuńFajna propozycja i tyle ziarenek.
OdpowiedzUsuń