Składniki:
- 250g makaronu a'la ryż (użyłam Makaron Międzybrodzki),
- 4 jajka,
- puszka kukurydzy,
- brokuł,
- 150g szynki konserwowej lub wędzonej,
- 150g ziaren słonecznika,
- sól, pieprz,
- 3 łyżki majonezu (użyłam Majonezu Kętrzyńskiego).
Wykonanie
Makaron
ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić i ostudzić.
Brokuł podzielić na
różyczki, gotować w osolonym wrzątku do miękkości, około 20 minut.
Odcedzić i ostudzić. Następnie drobno posiekać.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, następnie
oskubać i pokroić w kosteczkę. Szynkę również pokroić w kostkę. Wszystko
połączyć, dodać odcedzoną i opłukaną kukurydzę. Słonecznik uprażyć na
suchej patelni, dodać do reszty.
Doprawić do smaku solą i pieprzem,
dodać majonez, dokładnie wymieszać.
Smacznego;))
Bardzo lubię takie sałatki. Są pyszne :-)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńOd kiedy jestem na studiach robię przeróżne sałatki. Twój pomysł na pewno wykorzystam, bo bardzo lubię brokuły :)
OdpowiedzUsuńTakie rzeczy to ja lubię i robić i jeść. :)
OdpowiedzUsuń