Składniki:
- 100g ryżu,
- 2 ćwiartki z kurczaka,
- 200 g pieczarek,
- łyżeczka curry,
- 3-4 łyżki majonezu,
- sól, pieprz,
- olej,
- szynka w plastrach.
Przygotowanie
Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przestudzić. Mięso ugotować - może być takie, które nam pozostało od gotowania rosołu. Ostudzić, obrać i drobno pokroić.
Pieczarki obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na odrobinie oleju.
Wszystko połączyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i curry, dodać majonez. Dokładnie wymieszać.
Sałatkę nakładać w szynkę, zawinąć i spiąć wykałaczką.
Smacznego:)
Pyszne te roladki Madziu :)
OdpowiedzUsuńWspaniale podana! Z pewnością smakuje jeszcze lepiej dzięki takiemu otuleniu :)
OdpowiedzUsuńWspaniale się prezentuje!
OdpowiedzUsuńRobię w sobotę :)
Dziękuję:) Kama czekam na opinię;):)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł ! Moja koleżnka miała podobny pomysł / w szynce pasta jajeczna/, ale całość wsadzona w obręcz z wydrążonego świeżego ogórka - wygląda bardzo szykownie.
OdpowiedzUsuńAniu pomysł Twojej koleżanki jest również bardzo ciekawy;)
OdpowiedzUsuń