Składniki:
- 1/2 kg filetu z piersi kurczaka,
- 1/2 szklanki maślanki,
- 4 szklanki płatków kukurydzianych,
- sól, pieprz,
- 2 jajka.
Przygotowanie
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski.
Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Zalać maślanką, przykryć i odstawić na
godzinę do lodówki.
Płatki drobno zblendować, zaś jajka rozkłócić.
Wyjąć
mięso z marynaty, obtaczać kolejno w jajku i płatkach kukurydzianych.
Ułożyć na lekko
natłuszczonej blasze.
Piec ok. 10-15 min w temp. 200st.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
świetnie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńW maślance jeszcze nie robiłam. Muszą byc super delikatne:) Pozdrawiam, mam nadzieję , że sanatorium służy:)
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować tej wersji pieczonej!
OdpowiedzUsuńPolecam Wam gorąco:) Potravel na razie odzywają się zakwasy, ale mam nadzieję, że zabiegi pomogą:):) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMoje ulubione :) ja dodaję jeszcze do maślanki miód pychota
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł z tym miodem:):)
OdpowiedzUsuńtakie jedzonko to jest to! pyszności!
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
OdpowiedzUsuń