Składniki:
- 1/2 kg mięsa mielonego,
- 2 wafle - andruty,
- jajko,
- sól, pieprz,
- łyżeczka bazylii,
- szczypta ostrej papryki,
- czerstwa bułka namoczona w mleku,
- olej rzepakowy do smażenia (użyłam Rapso).
Przygotowanie
Mięso zmielić i wyrobić z jajkiem, odciśniętą bułką
oraz przyprawami. Masę mięsną rozsmarować na andrutach.
Gdy wafle zmiękną zwinąć w
roladę. Następnie zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 2 godz do
lodówki. Następnie odwinąć roladę i kroić na plasterki.
Następnie smażyć na oleju rzepakowym. Odsączyć na ręczniku papierowym.
* Można też nie pokrojoną roladę zawinąć w folię spożywczą i zamrozić. Po rozmrożeniu pokroić w plastry i dopiero wtedy usmażyć.
Smacznego:)
tak, są pyszne, ja dodaję jeszcze purre z ziemniaków, pieczarki, dopiero wtedy mięso mielone. Kacha
OdpowiedzUsuńo ciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuńgenialne! zapisałam :]
OdpowiedzUsuńKasiu Twoja opcja te mi się bardzo podoba;)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, ale fajnie ! Zrobię na proszony obiad w niedzielę :-)
OdpowiedzUsuńI jakieś Twoje ciasto, ale jakie? !
Aniu na pewno znajdziesz jakieś interesujące;):) Ja lubię wszystko co słodkie;):) Miłej niedzieli!
OdpowiedzUsuń