foremka 24 x 27cm
Składniki:
- 200 g mlecznej czekolady,
- 200g masła lub margaryny,
- 350g cukru pudru,
- 5 jajek,
- 100g mąki pszennej,
- 1/2 kg półtłustego twarogu,
- 350 g jagód (mogą być mrożone),
- cukier waniliowy.
Margarynę
utrzeć z 200g cukru pudru. Stale ucierając, dodawać kolejno trzy jajka.
Czekoladę stopić na parze i przestudzić, wlać do utartej margaryny.
Wsypać przesianą mąkę, dokładnie wymieszać.
3/4 masy wlać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blaszki.
Twaróg
utrzeć z resztą cukru pudru, cukrem waniliowym oraz pozostałymi
jajkami. Wylać na masę czekoladową. Równomiernie rozłożyć jagody
(mrożone wcześniej rozmrozić i odsączyć). Delikatnie wyłożyć resztę masy
czekoladowej.
Piec ok. 55 min w temp. 160st. Ostudzić w otwartym piekarniku.
Smacznego;))
Bardzo fajne ciasto. Pysznie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuńpyszny pomysł, takiej jeszcze wersji serniobrownie nie jadłam:)
OdpowiedzUsuńUbóstwiam! <3
OdpowiedzUsuńMmm jak letnio się zrobiło :)
OdpowiedzUsuńZ jagodami !! :) Pycha! :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wyszło to sernikobrownie! :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! *.*
mam ochotę na coś słodkiego. I to ogromną ochotę!
OdpowiedzUsuńCiasto wygląda pysznie :D
OdpowiedzUsuńWspaniałe. Lubię takie ciasta
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam http://slodkieokruszki.blox.pl
Tyle pyszności w tym cieście.
OdpowiedzUsuń