Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego (225g),
- 1/2 czerwonej papryki,
- 1/4 zielonej papryki,
- 6 pieczarek,
- 1 filet rybny (u mnie z dorsza),
- sól, pieprz,
- przyprawa do ryb,
- 50g żółtego sera,
- jajko do posmarowania.
Wykonanie
Grzyby
oczyścić, pokroić w kostkę. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i
pokroić w cienkie, krótkie paseczki lub w kostkę. Rybę umyć, osuszyć,
pokroić w kostkę i oprószyć przyprawą do ryb. Wraz z warzywami podsmażyć
na łyżce oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Blat ciasta
francuskiego pokroić na 12 kwadratów. Na środku każdego kwadratu nałożyć
trochę farszu, posypać startym serem. Wszystkie rogi składać do środka i
delikatnie skleić.
Posmarować rozkłóconym jajkiem. Ułożyć na blasze
wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec około 20 minut w temp. 200st.
Smacznego:))
Sakiewki z niespodzianką, ekstra.
OdpowiedzUsuń