Ciasto:
- 300 g mąki pszennej,
- 100 g cukru,
- 150g białego półtłustego sera,
- jajko,
- 5 łyżek mleka,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 2 łyżeczki cukru waniliowego,
- 6 łyżek oleju rzepakowego,
- szczypta soli.
Dodatkowo:
- 400ml mleka,
- budyń waniliowy bez cukru (40g),
- 60g cukru,
- 6 połówek brzoskwiń z puszki.
W
50 ml mleka rozrobić budyń. Resztę mleka zagotować z cukrem. Na
gotujące się mleko wlać rozrobiony proszek budyniowy i, stale mieszając,
gotować, aż zgęstnieje. Gorący wlać we wgłębienia ciastek. Na wierzchu
ułożyć po połówce odsączonej brzoskwini. Piec około 20-25 minut w temp.
200st.
Smacznego:))
Pyszności :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł :D
OdpowiedzUsuńPomysłowe te twoje ciasteczka.
OdpowiedzUsuńCudnie wyglądają :)
OdpowiedzUsuń