Składniki:
- 700g filetu z kurczaka,
- 2 łodygi selera naciowego,
- 2 łyżki masła,
- 2 łyżki suszonej żurawiny (użyłam Helio),
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
- 2 łyżki bułki tartej,
- sól, pieprz,
- słodka papryka.
Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry, delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką.
Seler
umyć, pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle do miękkości, około 10
minut. Następnie dodać żurawinę i dusić jeszcze 1 minutę. Zdjąć z ognia,
dodać posiekaną natkę pietruszki oraz bułkę tartą, wymieszać. Nakładać
po łyżce farszu na rozbite plastry mięsa. Zrolować i spiąć wykałaczką.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym (nie trzeba natłuszczać) i piec około 25
minut w temp. 200st.
Smacznego:))
Aż się rozmarzyłem :D
OdpowiedzUsuńMMMMM pycha! po prostu marzenie! a na deser szarlotka z pyszną kawą:) Dziękuję za wspaniały przepis
OdpowiedzUsuńPyszności w sam raz na obiadek :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne roladki. Podoba mi się dodatek żurawiny :)
OdpowiedzUsuńPyszne roladki, mniam
OdpowiedzUsuńale pyszna propozycja :D
OdpowiedzUsuń