wtorek, 23 kwietnia 2013

Pieczarki w cieście cebulowym

Jeśli szukacie jakiegoś oryginalnego przepisu na przystawkę, polecam te pieczarki. Bardzo szybko się je przygotowuje, a dzięki cebuli mają nieco ostry smak. Ja robię je gdy mamy ochotę na coś nietypowego...



Składniki:
1/2 kg niedużych pieczarek,
2/3 szkl. mleka,
2/3 szkl. mąki pszennej,
jajko,
duża cebula,
szczypta gałki muszkatołowej,
1/2 łyżeczki białej gorczycy,
sól, pieprz,
olej rzepakowy do smażenia.


Przygotowanie


Grzyby oczyścić, odciąć nóżki. Mleko zmieszać z przesianą mąką i rozkłóconym jajkiem. Cebulę obrać, bardzo drobniutko posiekać. Dodać do ciasta, doprawić do smaku gałką muszkatołową, solą, pieprzem, wsypać gorczycę. Całość zmiskować przy pomocy blendera na gładkie ciasto. Kapelusze pieczarek maczać w cieście, smażyć na mocno rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym.
 
 


Smacznego:)

Przepis dodaję do akcji:
 

 

4 komentarze:

  1. Ciekawie sie prezentuje,pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękna i apetyczna przekąska z pieczarkami. Proszę o oznaczenie wpisu wówczas zaakceptuję w akcji. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Pewnie się pomyliłaś, bo widzę dwa banerki innej akcji...

    OdpowiedzUsuń
  4. Tak, pomyliłam się, już wstawiłam prawidłowy banerek:):) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń