Składniki:
1/2 kg niedużych pieczarek,
2/3 szkl. mleka,
2/3 szkl. mąki pszennej,
jajko,
duża cebula,
szczypta gałki muszkatołowej,
1/2 łyżeczki białej gorczycy,
sól, pieprz,
olej rzepakowy do smażenia.
Przygotowanie
Grzyby oczyścić, odciąć nóżki. Mleko zmieszać z przesianą mąką
i rozkłóconym jajkiem. Cebulę obrać, bardzo drobniutko posiekać. Dodać do ciasta, doprawić do smaku
gałką muszkatołową, solą, pieprzem, wsypać gorczycę. Całość zmiskować przy
pomocy blendera na gładkie ciasto. Kapelusze pieczarek maczać w cieście, smażyć
na mocno rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku
papierowym.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Ciekawie sie prezentuje,pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńPiękna i apetyczna przekąska z pieczarkami. Proszę o oznaczenie wpisu wówczas zaakceptuję w akcji. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPewnie się pomyliłaś, bo widzę dwa banerki innej akcji...
OdpowiedzUsuńTak, pomyliłam się, już wstawiłam prawidłowy banerek:):) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń