Składniki:
2 filety z piersi kurczaka,
2 pomidory,
1/3 kapusty pekińskiej,
puszka czerwonej fasoli,
puszka groszku,
puszka kukurydzy,
3 jajka ugotowane na twardo,
łyżeczka przyprawy do gyrosa,
1 łagodna zupka chińska,
1 pikantna zupka chińska,
sól ziołowa,
pieprz,
4 łyżki majonezu,
olej rzepakowy,
2 łyżki natki pietruszki.
Przygotowanie
Makaron z obu zupek pokruszyć, wymieszać, dodać
załączone przyprawy (bez dołączonego oleju!). Zalać szklanką wrzątku, odstawić do ostygnięcia.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Podsmażyć na odrobinie oleju rzepakowego, pod koniec
smażenia oprószyć przyprawą do gyrosa. Przełożyć do miseczki i ostudzić.
Pomidory umyć, pokroić w kostkę, kapustę poszatkować. Fasolę, groszek i
kukurydzę przerzucić na durszlak, przelać wodą i odstawić by ociekły z nadmiaru
wody. Jajka oskubać, i pokroić w kostkę. Wszystko połączyć, dodać majonez,
doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem oprószyć posiekaną natki
pietruszki.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Bardzo ładnie podane;)
OdpowiedzUsuńDzięki:)
OdpowiedzUsuń