środa, 30 września 2015

Sałatka z kurczakiem, arbuzem i brzoskwiniami

Śniadanie nie zawsze musi składać się z kanapki czy płatków, jak to zazwyczaj wszędzie bywa:) Warto poświęcić pięć minut dłużej i zjeść zdrową, pożywną sałatkę, jeśli mięso ugotujemy dzień wcześniej. Smacznie, zdrowo i kolorowo...




Składniki:  
  • filet z piersi kurczaka, 
  • kawałek arbuza, 
  • 2 brzoskwinie, 
  • miks sałat, 
  • jajko ugotowane na twardo, 
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego, 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek, 
  • 2 łyżki konfitury rokitnik z pomarańczą (użyłam Greek Trade), 
  • sól himalajska, 
  • pieprz kolorowy świeżo mielony.
Przygotowanie:

Filet z kurczaka umyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości, ostudzić i pokroić na małe kawałeczki. Na talerzu rozłożyć miks sałat oraz pokrojonego kurczaka. Jajko oskubać i pokroić w kostkę. Brzoskwinie obrać ze skórki, pokroić w cienkie plasterki, z arbuza wydrążyć kulki. Ułożyć na sałacie.
Jogurt zmieszać z oliwą z oliwek i konfiturą. Sosem polać sałatkę tuż przed podaniem. Oprószyć świeżo zmieloną solą i pieprzem.






                                                                         Smacznego:))
 

1 komentarz: