piątek, 18 września 2015

Babeczki przekładane kremem i owocami

Po raz kolejny pokusiłam się o przygotowanie ciasta z gotowej mieszanki, którą otrzymałam do testowania. Co prawda w oryginale miało to być ciasto, ja jednak upiekłam babeczki, które przełożyłam kremem i świeżymi owocami. Muszę przyznać, że wyszły naprawdę bardzo smaczne!




Składniki:  
  • opakowanie ciasta Volcano Gellwe,
  • 3 jajka,
  • 100ml oleju rzepakowego,
  • 100ml wody.
 Do misy miksera wbić jajka, dodać olej i wodę oraz gotową mieszankę na ciasto. Ubijać minutę na wolnych obrotach, następnie ok. 3 minut na najwyższych obrotach. Ciasto rozlać do foremek na babeczki do 3/4 wysokości (u mnie foremki silikonowe). Piec około 30 minut w temp. 180st. Ostudzić i odciąć góry babeczek.

Krem:
  • 500ml śmietanki 30%,
  • 200g borówki amerykańskiej,
  • 200g malin,
  • 100g jeżyn,
  • 100ml letniej wody.
Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. W osobnym naczyniu wymieszać wodę i gotową mieszankę na krem. Ubijać minutę na najwyższych obrotach. Od razu dodać do ubitej śmietany, krótko zmiksować. Babeczki przełożyć kremem i owocami.






                                                                           Smacznego:)) 
 

2 komentarze: