Po raz kolejny pokusiłam się o przygotowanie ciasta z gotowej mieszanki, którą otrzymałam do testowania. Co prawda w oryginale miało to być ciasto, ja jednak upiekłam babeczki, które przełożyłam kremem i świeżymi owocami. Muszę przyznać, że wyszły naprawdę bardzo smaczne!
Składniki:
- opakowanie ciasta Volcano Gellwe,
- 3 jajka,
- 100ml oleju rzepakowego,
- 100ml wody.
Do misy miksera wbić jajka, dodać olej i wodę oraz gotową mieszankę na ciasto. Ubijać minutę na wolnych obrotach, następnie ok. 3 minut na najwyższych obrotach. Ciasto rozlać do foremek na babeczki do 3/4 wysokości (u mnie foremki silikonowe). Piec około 30 minut w temp. 180st. Ostudzić i odciąć góry babeczek.
Krem:
- 500ml śmietanki 30%,
- 200g borówki amerykańskiej,
- 200g malin,
- 100g jeżyn,
- 100ml letniej wody.
Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. W osobnym naczyniu wymieszać wodę i gotową mieszankę na krem. Ubijać minutę na najwyższych obrotach. Od razu dodać do ubitej śmietany, krótko zmiksować. Babeczki przełożyć kremem i owocami.
Smacznego:))
Cudne babeczki :)
OdpowiedzUsuńPrześliczne babeczki! *.*
OdpowiedzUsuńWyglądają niesamowicie kusząco! :)