Składniki:
- 1/2 kg schabu bez kości,
- 2 marchewki,
- por,
- 2 łyżki pikantnego ketchupu,
- 2 łyżki majonezu czosnkowego Kętrzyńskiego,
- sól, pieprz,
- olej do smażenia.
Wykonanie
Mięso
umyć, osuszyć i podzielić na plastry jak na kotlety. Lekko rozbić,
oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Obsmażyć na odrobinie mocno
rozgrzanego oleju, z obu stron, na złoty kolor. Przełożyć do
natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
Marchew obrać i zetrzeć na tarce
o drobnych oczkach. Pora dokładnie umyć i drobno posiekać w pół
plasterki. Każdy plaster mięsa posmarować ketchupem, przykryć warstwą
pora i posmarować majonezem. Na wierzchu rozłożyć marchewkę. Delikatnie
oprószyć solą.
Piec około 20-25 minut w temp. 170st.
Smacznego:))
Pysznie podany schabowy :) Mniam!
OdpowiedzUsuńWyglądają mega smacznie! Dzięki za świetną inspirację :)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie :-)
OdpowiedzUsuńBardzo podobne jadłam w u znajomej, pyszne były :)
OdpowiedzUsuńPyszne mięsko.
OdpowiedzUsuńPięknie zaaranżowane i zapewnie równie smaczne!
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł, wyglądają apetycznie :D
OdpowiedzUsuń