Masa serowa:
- 150g biszkoptów,
- 700g białego sera,
- 125 g serka mascarpone,
- szklanka cukru,
- 150g truskawek,
- laska wanilii,
- szklanka śmietany 30%,
- 2 łyżki żelatyny.
Na dnie tortownicy o śr. 24 cm wyłożyć
warstwę biszkoptów.
Ser zmiksować z serkiem mascarpone, cukrem i
nasionami wanilii. Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wrzątku,
przestudzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodać przestudzoną żelatynę.
Połączyć z serem. Gotową masę wylać na biszkoptowy spód.
Truskawki umyć,
usunąć szypułki, przepołowić i powciskać w masę serową. Schłodzić.
Mus truskawkowy:
- 500 g truskawek,
- galaretka truskawkowa.
Tężejącą masę wylać na ciasto.
Wstawić na noc do lodówki.
Smacznego:))
Przepis dodaję do akcji:
Wygląda bardzo apetycznie :D
OdpowiedzUsuńmmm, pychota! :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na Dietetyczną Pannę Cottę!
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam!:-)
Ładnie wygląda - pięknie. Mnie ostatnio taki mus z galaretką , nie stężał ;(
OdpowiedzUsuńrewelacyjnie wygląda, najlepsze ciasto latem:)
OdpowiedzUsuńCzysta truskawkowa rozkosz :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie ciasta, idealna na letnie dni kiedy nie bardzo chce się włączać piekarnika a mamy ochotę na coś słodkiego:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNajlepszy taki sernik, mój tata uwielbia :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl
Mniam mniam! Zjadłabym!
OdpowiedzUsuńDziękuję;))
OdpowiedzUsuń