wtorek, 3 listopada 2015

Owsiane ciasteczka z bananem

Ciasteczka są zawsze łatwe i szybkie w przygotowaniu. Niestety równie szybko znikają z talerza :) Dziś proponuję zdrową wersję na płatkach owsianych, z rodzynkami i bananem. Ciastka te zamiast cukru zawierają miód. Wspaniale sprawdzą się jako drugie śniadanie lub dodatek do filiżanki herbaty... 



 
Składniki: 
Wykonanie

Siemię lniane zalać wodą i odstawić, aż siemię wchłonie całą wodę. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, dodać sól, cukier wanilinowy, cynamon i miód. Dodać płatki owsiane, siemię lniane i rodzynki. Na koniec dodać obranego ze skórki i rozgniecionego banana. Dokładnie wymieszać. Łyżką nabierać porcje ciasta i kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia formując małe, okrągłe ciasteczka.
Piec około 20-25 minut w temp. 180st.





Źródło:  Słodkie zapomnienie


                                                                  Smacznego:))

20 komentarzy:

  1. Super ciasteczka. U mnue też dziaiaj królują :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smacznie :)

    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszą być pyszne, mają wszystko to co lubię.

    OdpowiedzUsuń
  4. czy dostanę chociaż by jedno ciasteczko? :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Konieczne jest siemię lniane ??:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście, że nie ; ) Można to pominąć jeśli ktoś nie lubi.

      Usuń
  6. Uwielbiam takie ciasteczka! Pyszne i zdrowe :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. z jakiej firmy pani make uzyła jak mozna wiedziec

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. użyłam mąki marki Melvit, ale można dowolną.

      Usuń
  8. Wyszły pięknie, takie wyrośnięte! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Nie za bardzo lubię banana.
    Ale w ciasteczkach na pewno będą pyszne☺

    OdpowiedzUsuń
  10. Witam. Czy jeśli mam siemię mielone to też mam zalać je wodą? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń