Składniki:
- 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych,
- 20g otrębów owsianych,
- 1 opakowanie musli z bananem i czekoladą Gellwe,
- 1 opakowanie musli z żurawiną Gellwe,
- 50g pestek słonecznika,
- 50g pestek dyni,
- 50g sezamu,
- 70g suszonej żurawiny,
- 60g miodu,
- łyżka soku z cytryny,
- 2 duże banany,
- 150g białej czekolady,
- 3 łyżki śmietany 12%.
Wykonanie
Pestki
słonecznika, dyni oraz sezam podprażyć na suchej patelni. Dodać
rozgniecione widelcem banany, płatki oraz otręby, musli, suszoną żurawinę, sok z
cytryny i miód. Wszystko dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do 2
foremek keksówek wyłożonych papierem do pieczenia lub folią aluminiową.
Piec około 25-30 minut w temp. 180st.
Jeszcze
ciepłe pokroić na prostokąty. Przestudzić. Czekoladę stopić na parze z
dodatkiem śmietany. Lekko przestudzić i polać batoniki. Odstawić do
całkowitego zastygnięcia.
Źródło: Delicious Titbits
Smacznego:))
ale cudnie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie :)
Fajne batoniki! Lubię takie owsiankowe cuda :)
OdpowiedzUsuńTakie batoniki mało że pożywne, odżywcze to jeszcze pyszne.
OdpowiedzUsuńZdrowo, bakaliowo i białą czekoladą... Czego chcieć więcej?:)
OdpowiedzUsuńŚwietne batoniki :-) mniam lubię takie słodkości :-)
OdpowiedzUsuńJednak takie domowe są o niebo lepsze :)
OdpowiedzUsuńBatonik chętnie, tylko chyba już bez polewy :D
OdpowiedzUsuń