Składniki:  
- 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych,
 - 20g otrębów owsianych,
 - 1 opakowanie musli z bananem i czekoladą Gellwe,
 - 1 opakowanie musli z żurawiną Gellwe,
 - 50g pestek słonecznika,
 - 50g pestek dyni,
 - 50g sezamu,
 - 70g suszonej żurawiny,
 - 60g miodu,
 - łyżka soku z cytryny,
 - 2 duże banany,
 - 150g białej czekolady,
 - 3 łyżki śmietany 12%.
 
Wykonanie 
Pestki
 słonecznika, dyni oraz sezam podprażyć na suchej patelni. Dodać 
rozgniecione widelcem banany, płatki oraz otręby, musli, suszoną żurawinę, sok z
 cytryny i miód. Wszystko dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do 2 
foremek keksówek wyłożonych papierem do pieczenia lub folią aluminiową. 
Piec około 25-30 minut w temp. 180st.
Jeszcze
 ciepłe pokroić na prostokąty. Przestudzić. Czekoladę stopić na parze z 
dodatkiem śmietany. Lekko przestudzić i polać batoniki. Odstawić do 
całkowitego zastygnięcia.
Źródło: Delicious Titbits
                                                                 Smacznego:))
ale cudnie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie :)
Fajne batoniki! Lubię takie owsiankowe cuda :)
OdpowiedzUsuńTakie batoniki mało że pożywne, odżywcze to jeszcze pyszne.
OdpowiedzUsuńZdrowo, bakaliowo i białą czekoladą... Czego chcieć więcej?:)
OdpowiedzUsuńŚwietne batoniki :-) mniam lubię takie słodkości :-)
OdpowiedzUsuńJednak takie domowe są o niebo lepsze :)
OdpowiedzUsuńBatonik chętnie, tylko chyba już bez polewy :D
OdpowiedzUsuń