Składniki:
- 750g filetu z kurczaka,
- 2 łyżki przyprawy do gyrosa,
- 3 łyżki ketchupu,
- 2 łyżki majonezu,
- puszka kukurydzy,
- 7 kiszonych ogórków,
- 1/2 główki małej kapusty pekińskiej.
Wykonanie:
Mięso
umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na odrobinie oleju, na
koniec posypać przyprawą do gyrosa i ostudzić. Majonez zmieszać z
ketchupem. Mięso ułożyć na dnie miski, najlepiej przezroczystej, polać
ketchupem. Ułożyć kiszone ogórki pokrojone w kostkę, posypać opłukaną i
odsączoną kukurydzą. Posmarować majonezem i polać ketchupem. Na wierzchu
ułożyć poszatkowaną kapustę pekińską.
Smacznego:))
Świetna sałatka :) Imprezowy hit :)
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona sałatka :) Mniam ...
OdpowiedzUsuńCoś uboga ta sałatka, mało warstw..wg mnie powinna być jeszcze czerwona cebula i papryka
OdpowiedzUsuńA ja robię taką wersję, czasem dodaję paprykę, ale cebuli nigdy.
Usuń