wtorek, 28 lipca 2015

Ciastka francuskie z kremem tiramisu i malinami

Na pewno nie raz zdarzyło Wam się, że odwiedzili Was niezapowiedziani goście, a Wy nie mieliście nic słodkiego:) Wtedy sprawdzają się tak zwane gotowce, które trzeba tylko ciekawie połączyć. Proponuję ciastka z ciasta francuskiego z dodatkiem kremu o smaku tiramisu i dużą ilością świeżych malin! Pychota!





Składniki: 

Wykonanie

Ciasto francuskie (mrożone rozmrozić!) rozwinąć i pociąć na około 12-15 kwadratów. Wraz z papierem przełożyć na blachę do pieczenia i piec około 15 minut w temp. 220st. Ostudzić. 
Krem z paczki wymieszać z mlekiem, miksować na najwyższych obrotach przez 3 minuty. Rozłożyć na ciastkach.
Posypać świeżymi malinami. 
Najlepiej od razu podawać.






                                                                        Smacznego:))


Przepis dodaję do akcji:


Letnie owoce
 

6 komentarzy:

  1. Szybko i jak smacznie! Krem chyba wyjadłabym przed podaniem, uwielbiam takie smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wyglądają i jak ładnie wyrosły.

    OdpowiedzUsuń
  3. Mam gdzieś francuskie i chyba przyda się ten przepis :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Oooo świetny ratunek na szybki i dobry deser! Z chęcią wykorzystam :) Strasznie kolorowo i owocowo u Ciebie, aż miło się przegląda przepisy :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń