Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego,
- 1 opakowanie kremu Tiramisu Gellwe (60g),
- 150ml mleka,
- 200g świeżych malin.
Wykonanie
Ciasto
francuskie (mrożone rozmrozić!) rozwinąć i pociąć na około 12-15
kwadratów. Wraz z papierem przełożyć na blachę do pieczenia i piec około
15 minut w temp. 220st. Ostudzić.
Krem z paczki wymieszać z mlekiem,
miksować na najwyższych obrotach przez 3 minuty. Rozłożyć na ciastkach.
Posypać świeżymi malinami.
Najlepiej od razu podawać.
Smacznego:))
Szybko i jak smacznie! Krem chyba wyjadłabym przed podaniem, uwielbiam takie smaki :)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają i jak ładnie wyrosły.
OdpowiedzUsuńSzybko i smacznie super! Mniam :D
OdpowiedzUsuńMam gdzieś francuskie i chyba przyda się ten przepis :D
OdpowiedzUsuńOooo świetny ratunek na szybki i dobry deser! Z chęcią wykorzystam :) Strasznie kolorowo i owocowo u Ciebie, aż miło się przegląda przepisy :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńPyszne ciastka :)
OdpowiedzUsuń