czwartek, 16 lipca 2015

Eton Mess z truskawkami i frużeliną jagodową

Deser jest tak prosty, że zastanawiałam się czy w ogóle publikować go na blogu:)) Wiem jednak, że to bardzo popularny deser, obecny na prawie wszystkich blogach. Moja wersja zawiera świeże truskawki oraz frużelinę jagodową, która nadała całości niepowtarzalnego smaku! 





 
Składniki:  
Wykonanie

Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. 
Nałożyć po dwie łyżki śmietanki na dnie pucharków, posypać pokruszoną bezą. Nałożyć łyżkę frużeliny z jagód. Ułożyć warstwę umytych, pokrojonych w ćwiartki truskawek. Nałożyć kolejną warstwę śmietanki, posypać pokruszoną bezą. Wyłożyć łyżkę frużeliny i pokrojone truskawki. 
Udekorować odrobiną śmietanki, truskawkami i pokruszoną bezą.
Podawać mocno schłodzone.






                                                            Smacznego:))

 

5 komentarzy:

  1. Wygląda świetnie! Nigdy nie jadłam tego deseru :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszny przepis. Tak się zastanawiam, czy nie podam go na niedzielne rodzinne przyjęcie z okazji moich zaręczny. Myślę, że będzie to idealna słodkość w sam raz na zapowiadane upały. Najbardziej w tym przepisie kusi mnie smak jagodowej frużeliny. Już niedługo będę mogła jej spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aniu gratuluję! Myślę, że gościom by smakowało:) Pozdrawiam

      Usuń
  3. Mmm... wygląda obłędnie, a smakuje zapewne jeszcze lepiej :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jaki piękny deser! Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń