Składniki:
- 400ml śmietanki 36%,
- 2 łyżki cukru pudru,
- 6 dużych bez,
- 250g świeżych truskawek,
- 150g frużeliny jagodowej (użyłam Frutiżella Jagody w żelu Greek Trade).
Wykonanie
Śmietankę
ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru.
Nałożyć po dwie łyżki
śmietanki na dnie pucharków, posypać pokruszoną bezą. Nałożyć łyżkę
frużeliny z jagód. Ułożyć warstwę umytych, pokrojonych w ćwiartki
truskawek. Nałożyć kolejną warstwę śmietanki, posypać pokruszoną bezą.
Wyłożyć łyżkę frużeliny i pokrojone truskawki.
Udekorować odrobiną
śmietanki, truskawkami i pokruszoną bezą.
Podawać mocno schłodzone.
Smacznego:))
Wygląda świetnie! Nigdy nie jadłam tego deseru :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Pyszny przepis. Tak się zastanawiam, czy nie podam go na niedzielne rodzinne przyjęcie z okazji moich zaręczny. Myślę, że będzie to idealna słodkość w sam raz na zapowiadane upały. Najbardziej w tym przepisie kusi mnie smak jagodowej frużeliny. Już niedługo będę mogła jej spróbować :)
OdpowiedzUsuńAniu gratuluję! Myślę, że gościom by smakowało:) Pozdrawiam
UsuńMmm... wygląda obłędnie, a smakuje zapewne jeszcze lepiej :-)
OdpowiedzUsuńJaki piękny deser! Pyszności :)
OdpowiedzUsuń