Składniki:
- 600g filetu z piersi kurczaka,
- zielona papryka,
- 3 pomidory,
- 2 łyżki kaparów (można pominąć),
- 2 pieczarki,
- puszka krojonych pomidorów,
- 300g sera mozarella,
- 100g żółtego sera,
- sól, pieprz,
- ostra papryka,
- oregano.
Wykonanie:
Mięso
umyć, osuszyć i podzielić na około 6 kawałków. Oprószyć z obu stron
solą i pieprzem. Na odrobinie oleju obsmażyć z obu stron na złoty kolor.
Zdjąć z ognia i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Pomidory pokroić w
plastry, rozłożyć po jednym plasterku na każdym kawałku mięsa.Pieczarki
oczyścić i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda
nasienne i pokroić w krótkie słupki. Podsmażyć wraz z grzybami na
tłuszczu pozostałym od smażenia mięsa. Dodać odsączone, posiekane kapary
oraz puszkę pomidorów wraz zalewą. Dusić, aż płyn całkowicie odparuje.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką oraz oregano. Farsz
rozłożyć na każdym kawałku mięsa i przykryć plasterkiem mozarelli i
posypać odrobiną startego żółtego sera. Piec około 10-15 minut w temp.
180st.
Smacznego:))
Mniam,.,,musi byc bardzo smaczny
OdpowiedzUsuńGłodna się zrobiłam :D
OdpowiedzUsuń