Składniki:
- cukier waniliowy,
- 250g chudego twarogu,
- 2 łyżki soku z cytryny,
- skórka otarta z pół cytryny,
- szklanka płatków czekoladowych,
- 100g gorzkiej czekolady,
- 100g mlecznej czekolady.
Wykonanie
Twaróg
zmiksować przy użyciu blendera. Dodać cukier waniliowy, sok oraz skórkę
z cytryny. Płatki czekoladowe zmiksować w blenderze, następnie dodać do
masy serowej, całość ponownie zmiksować blenderem.
Uformować małe
kuleczki, wstawić do lodówki na godzinę.
Czekolady stopić na parze.
Trufelki obtaczać w czekoladzie, włożyć na 20min do lodówki by czekolada
zastygła.
Smacznego:))
Wspaniałe :-)
OdpowiedzUsuńIdealny deser dla mnie :) moje smaki.
OdpowiedzUsuńCudne :) Wyglądają bardzo profesjonalnie! :)
OdpowiedzUsuńŚliczne :) A jakich płatków czekoladowych użyłaś?
OdpowiedzUsuńKasiu użyłam płatki śniadaniowe Chocapic, ale można użyć dowolnych:)
OdpowiedzUsuńW pierwszej chwili pomyślałam, że chodzi o płatki z samej czekolady ale potem przyszło oświecenie, że to śniadaniowe, jednak wolałam się upewnić :)) Dziękuję za odpowiedź i za przepis, bardzo fajny pomysł :)
UsuńPrześliczne :)
OdpowiedzUsuń