Składniki:
- 2 jajka,
- 50g masła lub margaryny,
- 100g gorzkiej czekolady,
- szczypta soli,
- 3 łyżki mąki pszennej,
- 1/3 szklanki cukru,
- 250g świeżych truskawek.
Wykonanie
Masło
wraz z czekoladą stopić na małym ogniu, przestudzić.
Jajka ubić
mikserem na puszystą masę. Dodać cukier i ubijać jeszcze chwilę, aż się
rozpuści. Następnie dodać mąkę i szczyptę soli, wymieszać. Na koniec
dodać przestudzoną masę czekoladową, dokładnie wymieszać.
Ciasto rozlać
do 4 natłuszczonych i wysypanych bułką tartą kokilek.
Piec około 15
minut w temp. 180st.
Podawać ze świeżymi truskawkami ułożonymi na środku każdego sufletu.
Smacznego:))
Mniam jakie pyszności :-)
OdpowiedzUsuńśliczne zdjęcia i fajny przepis :) mniam!
OdpowiedzUsuńObłędny :) I jakie masz cudne kokilki! :D
OdpowiedzUsuńChyba nie dałabym rady zrobić takiego cuda :)
OdpowiedzUsuńJaki piękny! Zapisuję przepis :)
OdpowiedzUsuńBoski :)
OdpowiedzUsuńCudownie wygląda. Uwielbiam desery z czekoladą, a jeśli sa połączone z truskawkami to już zupełny luksus. Trzeba troszkę oszukać swojego dietetyka, a co!
OdpowiedzUsuń