środa, 8 maja 2013

Chłodnik z nowalijek

Za oknem piękna wiosna i mnóstwo słońca, którego nie może też zabraknąć w naszych potrawach. Dlatego mam dla Was pyszny, lekki chłodnik wiosenny z nowalijek na bazie kefiru. Ten chłodnik podaję mocno schłodzony z dodatkiem młodych ziemniaczków...







Składniki:
pęczek rzodkiewek,
duży ogórek,
2 jajka ugotowane na twardo,
400 ml kefiru,
ząbek czosnku,
po 2 czubate łyżki koperku i szczypiorku,
sól,
pieprz.
Przygotowanie
Ogórka obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Rzodkiewkę umyć, pokroić w kostkę. Jajka oskubać i posiekać również w kosteczkę. Wszystko razem połączyć z kefirem. Dodać posiekany koperek i szczypiorek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać od razu po przygotowaniu najlepiej mocno schłodzony z dodatkiem młodych ziemniaczków.




Smacznego:)

Przepis dodaję do akcji:



5 komentarzy: