Składniki:
60 dag filetu z kurczaka,
sól,
pieprz,
1/2 szkl. oleju rzepakowego,
1/2 łyżeczki oregano,
łyżeczka słodkiej papryki,
1/2 łyżeczki ostrej papryki,
3 ząbki czosnku,
czerwona i żółta papryka,
2 pomidory,
2 cebule.
Przygotowanie
Mięso umyć, pokroić w kostkę średniej wielkości. W
misce zmieszać olej ze słodką i ostrą papryką oraz z oregano Doprawić solą i pieprzem, dodać drobno posiekany
czosnek. Mięso włożyć do marynaty i marynować ok. 1-2 godz. Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę, umyte pomidory i obrane
cebule pokroić w ósemki. Na patyczki szaszłykowe nadziewać na przemian kurczaka,
pomidory, cebule i papryki. Grillować ok. 20 min, w między czasie obracając szaszłyki.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
Moi chłopcy umarliby z zachwytu!
OdpowiedzUsuńWygląda na to, że nasi chłopcy mają podobne gusta:):)
OdpowiedzUsuńOj, jak jak bym chciała rozpocząć już sezon grillowy :) Plus za używanie oleju rzepakowego na grilla - jest odporny na wysokie temperatury :)
OdpowiedzUsuńGrania ja używam tylko taki olej i jestem z niego bardzo zadowolona:)
OdpowiedzUsuńPolecam peanut oil :) jest jeszcze bardziej odporny na wysoką temperaturę
OdpowiedzUsuńDzięki, wypróbuję:)
OdpowiedzUsuń