Mlekołaki Miodo kółka - płatki, które zdecydowanie smakowo najbardziej przypadły nam do gustu.
Masa: 250g
Skład: mąki 76,8%: pełnoziarniste 60% (pszenna, owsiana), kukurydziana, ryżowa; cukier, syrop glukozowy, miód 5,5%, skrobia ziemniaczana, tłuszcz palmowy, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól, barwniki: karmel, karoteny; emulgator: lecytyny (z soi), aromaty, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli
Moim zdaniem najlepiej smakują po prostu "na sucho" lub z mlekiem, beż żadnych innych dodatków.
Mlekołaki Choco muszelki - uwielbiane przez dzieci
Masa: 250g
Skład: mąki 73,1%: pszenna, pszenna pełnoziarnista 26,4%, kukurydziana; cukier, syrop glukozowy, kakao 5,4%, tłuszcz palmowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 1,5%, sól, emulgator: lecytyny (z soi), aromaty
Corn flakes klasyczne- najbardziej popularne wśród wszystkich płatków.
Masa: 250g
Skład: mąka kukurydziana 92%, ekstrakt słodowy jęczmienny, cukier, sól, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, barwniki: annato, karmel amoniakalny; regulator kwasowości: fosforany sodu. Produkt może zawierać śladowe ilości mleka i soi.
Świetnie smakują wzbogacone o suszone owoce lub np. świeże banany czy maliny i jogurt naturalny.
Mlekołaki Cinis gwiazdki - z nutką cynamonu, zimą smakują najbardziej :)
Masa: 250g
Skład: mąki 79,1%: pszenna pełnoziarnista 64,4%, kukurydziana; cukier, tłuszcz palmowy, glukoza, cynamon 1,5%, miód, sól, barwniki: karmel, karoteny; emulgator: lecytyny (z soi), aromaty, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli
Płatki żytnie- Zdecydowanie najzdrowsze z wszystkich, jakie otrzymałam :)
Masa: 250g
Skład: Mąka żytnia, cukier, ekstrakt słodowy jęczmienny, sól, przeciwutleniacz: mieszanina tokoferoli. Produkt może zawierać mleko i soję.
*Tokoferole to naturalny przeciwutleniacz, czyli substancja, która sprawia, że produkt dłużej zachowuje swoje walory. Są pozyskiwane z produktów zawierających oleje roślinne
Mlekołaki Figuraki Vanilla - bardzo słodkie, ze względu na dodatek nadzienia i baaaardzo wciągające :)
Masa: 150g
Skład: Nadzienie 44% (cukier, tłuszcz roślinny, serwatka w proszku (z mleka), emulgator: lecytyna sojowa, aromat, sól), mąki: pszenna, ryżowa, owsiana, cukier, mleko w proszku pełne, otręby pszenne, sól, barwnik: beta-karoten.
Mlekołaki Cinisy- z dodatkiem cynamonu, synek oczywiście zachwycony gratisem, jakim jest kalendarz z łamigłówkami na rok szkolny 2016/2017
Masa: 250g
Skład: mąki 74,5%: pszenna
pełnoziarnista 41,9%, ryżowa: cukier, tłuszcz palmowy, skrobia
pszenna, syrop glukozowy, sól, barwnik: karmel, cynamon 0,3%, aromat:
regulator kwasowości: fosforany sodu, przeciwutleniacz: mieszanina
tokoferoli
Wszystkie są bardzo smaczne i na pewno każdy znajdzie swój ulubiony smak. Można je podawać tradycyjnie z mlekiem lub wzbogacać o ulubione dodatki, np. świeże lub suszone owoce, jogurty, ziarna. Płatki są dość słodkie, jak dla mnie niektóre zdecydowanie za słodkie i mają trochę za długie listy składników.
Płatki można również stosować jako dodatek do ciast czy główny składnik domowych batoników, na które przepis już niebawem pojawi się na blogu :)
Dziękuję Lubelli za pyszną paczkę a Was zachęcam do wypróbowania nowych smaków :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz