foremka 24x24cm
Składniki:
- 3 jajka,
- 85 g mąki pszennej,
- 120g brązowego cukru,
- 200g gorzkiej czekolady,
- 140g masła lub margaryny,
- 3 duże banany.
Wykonanie:
Czekoladę
połamać na kawałki i wraz z masłem stopić na bardzo małym ogniu lub
parze. Do ciepłej masy dodać przesianą mąkę oraz cukier. Dokładnie
wymieszać. Dodać jajka, wymieszać. Na koniec dodać rozgniecione widelcem
banany, całość dokładnie połączyć.
Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą foremki o wym. 24x24cm. Piec około 35 minut w temp. 160-170st.
Przed podaniem można oprószyć kakao.
Źródło: Niesamowite smaki
Smacznego:))
Apetyczne :) Każdy skusiłby się na kawałek :)
OdpowiedzUsuńMusi być pyszne ;)
OdpowiedzUsuńFajne, takiego jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńSuper ciasto, bardzo lubię takie czekoladowe słodkości :)
OdpowiedzUsuńŁadnie i smakowicie wygląda - pasowała by do niego herbata na przefiltrowanej wodzie - przefiltrowanej czyli smacznej i zdrowszej.
OdpowiedzUsuńCzy on powinien być niski?
OdpowiedzUsuńW blaszce 24x24cm wychodzi około 4-5 cm wysoki.
Usuń