Składniki:
- ciasto francuskie,
- 3 cebule,
- 750 g mielonego mięsa wieprzowego,
- duże jako,
- sól, pieprz,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki,
- łyżka bułki tartej,
- 1/2 pęczka szczypiorku.
Wykonanie
Dwie cebule obrać, drobno posiekać, zeszklić na
odrobinie oleju. Cebulę dodać do mięsa, doprawić solą, pieprzem. Dodać
jajko, bułkę tartą, koncentrat pomidorowy i posiekany szczypior. Wymieszać.
Płat
ciasta naciąć od góry na 3 paski. Na środku ułożyć farsz mięsny,
rozłożyć resztę cebuli pokrojonej w krążki. Boczne paski ciasta zapleść
na przemian jak warkocz.
Piec około 40 minut w temp. 200st.
Smacznego;))
Przepis dodaję do akcji:
Uwielbiam ciasto francuskie na słono! Pyszna strucla :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńświetny pomysł, chętnie bym spróbowała:)
OdpowiedzUsuńNiby proste, ale jakże ciekawe:) Zapisałam. Pozdrawiam serdecznie:)
OdpowiedzUsuńbardzo smaczna propozycja :)
OdpowiedzUsuńDziękuję;))
OdpowiedzUsuń