Składniki:
100g kaszy jęczmiennej,
350g pieczarek,
cebula,
3 duże ziemniaki,
2l wody,
2 ćwiartki z kurczaka,
2 marchewki,
por,
olej rzepakowy,
sól morska,
świeżo mielony czarny pieprz,
koperek.
Mięso umyć, zalać wodą, zagotować. Dodać oczyszczoną
i pokrojoną w kosteczkę marchewkę i ziemniaki oraz pora pokrojonego w plasterki. Kaszę przepłukać zimną wodą, dodać do wywaru.
Gotować ok. 45min na małym ogniu. Cebulę posiekać, zeszklić na odrobinie oleju.
Pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę, dodać do cebuli, dusić ok. 5 min. Dodać do
zupy, gotować jeszcze 15min. Doprawić do smaku, przed podaniem posypać
posiekanym koperkiem.
Smacznego:)
Apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńDzięki:):)
OdpowiedzUsuń