Składniki:
- 100g mlecznej czekolady,
- 100g gorzkiej czekolady,
- 200ml śmietanki 36%,
- 5 łyżek brązowego cukru,
- 4 łyżki masła,
- 50g prażonych solonych orzechów nerkowca (użyłam Kresto).
Wykonanie
Czekolady połamać na kawałki, stopić na
parze wraz z masłem. Zdjąć z ognia, dodać cukier i śmietankę. Dokładnie
wymieszać, przestudzić i wstawić na 2 godziny do lodówki, by masa
zgęstniała.
Następnie odrywać małe porcje, formować kulki i obtaczać w
zmielonych orzechach nerkowca.
Wstawić do lodówki.
Źródło: Kwestia smaku
Smacznego:)
pycha:) zjadłabym taką:)
OdpowiedzUsuńWspaniałe te trufelki :) Na jeden kęs.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
Dziękuję:)
OdpowiedzUsuńPiękne te trufelki! Takie na raz, pycha! :)
OdpowiedzUsuń