Składniki:
- 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,
- cebula,
- jajko,
- czerstwa bułka,
- 3/4 szklanki mleka,
- 3 liście kapusty włoskiej,
- 3 parówki bez E,
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki (użyłam Kamis),
- sól morska ziołowa (użyłam Kamis),
- pieprz biały mielony (użyłam Kamis).
Wykonanie
Bułkę zalać mlekiem, odstawić na 30 minut, by zmiękła.
Kapustę umyć, wykroić zgrubiałe nerwy. Zblanszować w osolonym wrzątku, odcedzić.
Parówki obrać z osłonek, przekroić w poprzek na pół.
Mięso urobić z jajkiem, odciśniętą bułką, drobno posiekaną cebulką oraz przyprawami. Odrywać małe porcje masy mięsnej, spłaszczać formując owalny placuszek. Nakładać po 1/2 liścia kapusty oraz po kawałku parówki. Zlepiać tworząc roladki.
Obsmażyć na odrobinie oleju, ze wszystkich stron na zloty kolor.
Smacznego:)
Fajny pomysł :) Czasem już takie zwykłe mielone stają się nudne...
OdpowiedzUsuńWow, bardzo fajny pomysł na farsz! Pysznie to wygląda, tak wiosennie :)
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie ;) wykorzystam pomysł :D
OdpowiedzUsuńSuper przepis! Roladki muszą być przepyszne!
OdpowiedzUsuńJakie kolorowe! Świetny przepis!!! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, cieszę się, że się Wam podobają:))
OdpowiedzUsuń