Składniki:
100g mlecznej czekolady,
5 cukierków krówek,
3 łyżki likieru jajecznego Adwokat,
2 łyżki orzeszków ziemnych w miodzie.
Przygotowanie
Orzeszki
zmielić przy pomocy blendera. Cukierki połączyć z likierem i stopić na
parze. Wymieszać z orzeszkami, lekko przestudzić.
Mleczną czekoladę
stopić na parze. Przy użyciu zwykłego pędzelka (taki jak do malowania
farbkami) dokładnie posmarować wnętrze foremek na czekoladki (12szt).
Wstawić na ok. 5-10min do lodówki.
Następnie nałożyć krówkowe nadzienie.
Ponownie wstawić do lodówki na około 15minut.
Na koniec wierzch posmarować resztą
czekolady tak, by całe nadzienie było przykryte. Wstawić na godzinę do
lodówki. Następnie bardzo ostrożnie wyjąć czekoladki z foremek.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji: