Ciasto:
100g masła,
250g mąki pszennej,
100g brązowego cukru,
szklanka mleka,
jajko,
25g kakao,
1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
1/2 łyżeczki soli,
/2 laski wanilii.
Masło
utrzeć z cukrem. Ucierając dodać jajko. Mąkę przesiać z sodą, solą i
kakao. Dodawać do masła na przemian z mlekiem, utrzeć. Na koniec dodać
nasiona wanilii.
Na blachę wyłożoną papierem wykładać łyżką okrągłe
ciastka.
Piec ok. 12-14min w temp. 170st.
Ostudzić.
Nadzienie dyniowe:
150g
serka mascarpone,
150g puree z dyni,
80g masła,
80 g cukru pudru,
szczypta cynamonu,
szczypta gałki muszkatołowej,
szczypta kardamonu.
Masło utrzeć z serkiem i musem z dyni. Dodać cukier puder. Dodać przyprawy, utrzeć.
Masą przekładać po dwa ciasteczka.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
cudne te ciasteczka! z chęcią bym się poczęstowała :)
OdpowiedzUsuńObłędne, z dynią jeszcze nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńwyglądają bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie! <3
OdpowiedzUsuńObserwacja za obserwację? :3
http://kobiece-kosmetyki.blogspot.com/
Wyglądają prześlicznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:) Magda nie ma problemu:):)
OdpowiedzUsuńkrem świetnie kontrastuje z ciastkami :) pycha!
OdpowiedzUsuńDzięki:) oj są pycha!
OdpowiedzUsuńKocham whoopie pies! Wyglądają cudnie :D
OdpowiedzUsuńJa też baaaardzo je lubię;)
OdpowiedzUsuń