Składniki:
20 dag marchewki,
2 szkl. mąki pszennej,
250g masła lub margaryny,
3 łyżki cukru pudru,
łyżeczka cynamonu.
Przygotowanie
Marchewkę oczyścić, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych
oczkach. Mąkę przesiać, dodać cynamon, cukier puder oraz plasterki masła. Posiekać nożem. Następnie dodać startą marchewkę i zagnieść kruche ciasto. Owinąć w folię i włożyć na 30min do lodówki. Ciasto podzielić na 3 części. Każdą część
rozwałkować na kształt koła i podzielić na 8 równych trójkątów. Zwijać rogaliki. Piec ok. 30 min
w temp. 170st. Ostudzić na kratce.
Smacznego:)
Super połącznie, a takiego rogalika z chęcią zjadłabym do kawki czy herbatki :)
OdpowiedzUsuńDzięki:) Polecam, są pyszniutkie!
OdpowiedzUsuń