Składniki:
100g gorzkiej czekolady,
100g herbatników,
1/4 szkl. śmietanki 30%,
łyżka
likieru pomarańczowego,
2 krople olejku pomarańczowego,
2 łyżki soku
pomarańczowego,
garść orzeszków ziemnych w miodzie.
Przygotowanie
Czekoladę połamać na kawałki, podgrzać wraz ze
śmietanką (ale nie gotować!). Dodać likier, olejek i sok pomarańczowy. Herbatniki zmielić w
blenderze na pył. Dodać do masy czekoladowej, dokładnie wymieszać, wstawić na godzinę do lodówki. Następnie
formować małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Orzeszki ziemne zmiksować za pomocą
blendera. W orzechowej kruszonce obtaczać kuleczki. Trufle przechowujemy w
lodówce.
Smacznego:)
Pomaranczowe bardzo lubie :)
OdpowiedzUsuńJa też:)
OdpowiedzUsuń