Składniki:
- 10 dużych ziemniaków,
- puszka tuńczyka,
- 1/3 pora,
- 1/2 czerwonej papryki,
- pęczek szczypiorku,
- sól, pieprz,
- szczypta słodkiej papryki,
- 1/2 łyżeczki oregano,
- 2 łyżki majonezu.
Wykonanie
Ziemniaki
porządnie wyszorować i ugotować w łupinach do miękkości, odcedzić i
lekko przestudzić. Następnie obrać ze skórki i wydrążyć środki.
Wydrążony miąższ wymieszać z tuńczykiem. Dodać oczyszczoną, posiekaną w
kosteczkę paprykę. Pora sparzyć wrzątkiem, posiekać, dodać do miąższu
wraz z posiekanym szczypiorkiem. Doprawić do smaku solą, pieprzem,
papryką i oregano. Dodać majonez, dokładnie wymieszać.
Masą nadziać
ziemniaki. Udekorować świeżymi ziołami. Od razu podawać.
Smacznego:))
No takich ziemniaczków to ja nie jadłam! :) Pomysłowe i na pewno smaczne, bo z tuńczykiem (którego uwielbiam :)))
OdpowiedzUsuńNie przepadam za tuńczykiem :)
OdpowiedzUsuńNie ma nic lepszego od pysznie nadzianych ziemniaków :)
OdpowiedzUsuńporwałabym do spróbowania kilka! :)
OdpowiedzUsuńDla mnie coś nowego. Ale wygląda zachęcająco.
OdpowiedzUsuńFajny pomysł na przystawke :)
OdpowiedzUsuń