Składniki:
250g ciasta francuskiego, 
4 jajka,
4 plastry szynki, 
3 łyżki śmietany 18%,
sól, pieprz, 
słodka papryka.  
Przygotowanie 
Jajka
 ugotować na twardo. Ostudzić, oskubać ze skorupki i pokroić w 
kosteczkę. Dodać pokrojoną w kostkę szynkę i śmietanę. Wymieszać, 
doprawić do smaku. 
Ciasto francuskie 
pokroić na 15 małych kwadracików. Na 14 z nich ułożyć farsz, posypać 
słodką papryką i zwinąć w bukieciki. 
Resztę ciasta pociąć na cienkie 
paseczki, obwiązać nimi bukieciki. 
Piec około 25minut w temp. 180st. 
                                           Smacznego:)
Świetny pomysł i naprawdę dobrze się prezentują :)
OdpowiedzUsuńmmm jakie pyszności ;)
OdpowiedzUsuńŚwietna przekąska ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo:):)
OdpowiedzUsuńSwietny przepis pychotka :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
OdpowiedzUsuń