Składniki:
1 wędzona pierś z kurczaka,
puszka kukurydzy,
puszka czerwonej fasoli,
słoik konserwowego potartego selera,
puszka ananasów,
4 łyżki majonezu,
sól, pieprz.
Przygotowanie
Pierś
z kurczaka pokroić w kosteczkę.
Zlać sok z ananasów i pokroić je w kostkę.
Seler odsączyć i bardzo drobniutko
posiekać.
Fasolę i kukurydzę również osączyć, wszystko dokładnie wymieszać, dodać majonez,
doprawić do smaku solą i pieprzem.
wygląda nieźle :)
OdpowiedzUsuńale bym sobie zjadła :) Już sobie spisuję:)
OdpowiedzUsuńTakie połączenie smaków bardzo mnie kusi; )
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuńa ja coraz bardziej lubię selera i w najbliższym czasie planuje zupę selerową, sałatka dla mnie jak najbardziej, jedno co to majonez zastąpiłabym jogurtem greckim bo nie lubię majonezu :/. źle się po nim czuję
OdpowiedzUsuńPodobna sałatka była kiedyś w jednej z łódzkich pizzerii :) Od dawna szukałyśmy pomysłu jak przywrócić te smaki w domu. Dzięki wielkie za przepis :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:) Uka nie robiłam nigdy z jogurtem, mam nadzieję, że będzie równie smaczna co z majonezem:)
OdpowiedzUsuńBasJula cieszę się niezmiernie, że mój przepis do czegoś się przydał:):)
Też nie przepadam ogólnie za selerem, ale takim do sałatek uwielbiam.... jadłam nie jedną sałatkę z selerem w roli głównej, czy tam drugoplanowej... i chyba nie było sałatki, która by mi nie smakowała. A Twoja prezentuje się pysznie!
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam, ta jest naprawdę pyszna!
OdpowiedzUsuńMożna do niej dodać kuskus lub dziki ryż. Polecam ;)
OdpowiedzUsuń