Składniki:
mała cukinia,
50g koziego sera,
1/2 pęczka bazylii,
2 łyżki mrożonego szpinaku lub 50g świeżego,
sól morska,
pieprz czarny świeżo mielony,
łyżka natki pietruszki,
2 łyżki soku z cytryny.
Przygotowanie
Cukinie umyć, osuszyć i pokroić w długie, cienkie
plastry. Grillować ok. 4 min z każdej strony.
Ser kozi pokruszyć, dodać
posiekaną natkę pietruszki oraz sok z cytryny, dokładnie utrzeć.
Rozkładać po
trosze sera na plastrach cukinii. Następnie ułożyć trochę odciśniętego szpinaku
oraz listki bazylii. Oprószyć dolą i pieprzem, zrolować.
Podawać np. na liściach
rukoli.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
wyglądają cudownie :)
OdpowiedzUsuńTez takie robie czasami, uwielbiam to polaczenie smakow! Twoje wygladaja cudnie!
OdpowiedzUsuńSuper zdrowa przystawka i... to zdjęcie oddające rzeczywistość! Gratuluję pomysłu i mistrzowskiego wykonywania zdjęć! Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńNo i mam przystawkę na niedzielne spotkanie :-) Dzięki. A młoda cukinia najlepsza !
OdpowiedzUsuńNie myślałaś ,żeby zlikwidować te hasła przy publikowaniu komentarzy? Okropnie to denerwujące.
Grillowana cukinia jest pyszna!:) Świetne roladki:)
OdpowiedzUsuńpięknie wygladają:)
OdpowiedzUsuńDziękuję Wam bardzo, Anitko dopiero uczę się robić ładne zdjęcia, więc tym bardziej jest mi miło:)
OdpowiedzUsuńAniu też już mnie to denerwowało, ale nie wiedziałam jak to wyłączyć. Jednak udało mi się to rozpracować:):)
Pięknie podane i na pewno pyszne, wczoraj w lidlu kupiłam cukinie i bakłażny, więc moż e jutro wypróbuję przepis :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Asiu, mam nadzieję, że będzie smakowało:)
OdpowiedzUsuń