Składniki:
pęczek rzodkiewek,
duży ogórek,
2 jajka ugotowane na twardo,
400 ml kefiru,
ząbek czosnku,
po 2 czubate łyżki koperku i szczypiorku,
sól,
pieprz.
Przygotowanie
Ogórka obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o drobnych
oczkach. Rzodkiewkę umyć, pokroić w kostkę. Jajka oskubać i posiekać również w kosteczkę. Wszystko razem
połączyć z kefirem. Dodać posiekany koperek i szczypiorek, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać od razu po przygotowaniu najlepiej mocno schłodzony z dodatkiem młodych ziemniaczków.
Smacznego:)
Przepis dodaję do akcji:
![](http://durszlak.pl/system/campaign/banner/588/embed_o3tE3LHvdae8EBKCJnousWXL9lOMIwzz.jpg)
![](http://durszlak.pl/system/campaign/banner/635/embed_x6ZSVIvqci15iOy31kmYvusFpSXqAAzz.jpg)
Nigdy takiego nie jadłam, a brzmi ciekawie!
OdpowiedzUsuńDziękuję i gorąco polecam, jest idealny na wiosnę;)
OdpowiedzUsuńPycha!!
OdpowiedzUsuńDzięki:)
OdpowiedzUsuń