Myślę, że po dzisiejszym pączkowaniu warto pomyśleć nad czymś lżejszym:) Ja polecam na śniadanie lub jako przystawkę ogórki z serkiem wzbogacone o pyszne dodatki. I przy okazji potrawa przywoła nam trochę wiosny na talerze...
Składniki:
ogórek wąż,
małe opakowanie serka naturalnego (125g),
łyżka posiekanego koperku,
łyżka
posiekanej natki pietruszki,
2 rzodkiewki,
3 plasterki szynki,
sól, pieprz,
szczypta przyprawy do tzatziki.
Przygotowanie
Ogórka umyć, osuszyć i pokroić na plastry grubości ok. 2 cm. Środki
delikatnie wydrążyć łyżeczką, by powstały niewielkie wgłębienia. Miąższ ze
środka ogórka drobno posiekać, wymieszać z serkiem, koperkiem i natką. Doprawić do smaku
przyprawą do tzatziki oraz solą i pieprzem. Do środka ogórka nakładać masę
serową. Na wierzchu ułożyć po maleńkim ruloniku zwiniętym z szynki oraz po
plasterku rzodkiewki. Udekorować koperkiem, natką i rzodkiewką.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz