wtorek, 6 grudnia 2016

Słodkie warsztaty kulinarne z Pawłem Małeckim organizowane przez Lidl

26 listopada 2016r. miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych organizowanych przez markę Lidl, prowadzonych przez Pawła Małeckiego. Warsztaty odbyły się w Studio Cook Up w Warszawie. 






Warsztaty prowadzone były przez Pawła Małeckiego, w bardzo fajny, zachęcający do pieczenia sposób (choć jak wiecie, mnie zachęcać nie trzeba:) ). Każdy z uczestników warsztatów otrzymał słodką książkę autorstwa naszego prowadzącego.




Utworzyliśmy kilka 4 lub 5-osobowych grup. Ja byłam w zespole z Kasią ze Słodkiej babeczki, Anią z AniaGotuje.pl, Natalią z Wiszniówki i Asią z Po prostu pycha. Oto My :)





Mieliśmy przygotować Ucierane ciasto z jabłkami, oponki serowe oraz udekorować pierniki. Najpierw Paweł pokazał nam po kolei co mamy robić, potem my działaliśmy.




Oto efekty naszej pracy, zdjęcia robione na szybko. Z racji tego, że nie było już czasu na to, abyśmy sami upiekli piernika, dlatego każdy z nas dostał już upieczonego piernika, naszym zadaniem było przełożenie go powidłami i udekorowanie. Niestety droga do domu była długa, a mój piernik tak pysznie pachniał, że nie doczekał się uwiecznienia na zdjęciu;)))







Na koniec był czas na fotki z Pawłem Małeckim oraz podpisywanie książek.








Jeszcze raz dziękuję Lidl Polska za zaproszenie i świetną zabawę! Cieszę się, że miałam okazję poznać tak wielu autorów blogów :) Szczególne pozdrowienia dla Asi, Kasi, Ani i Natalii :)



8 komentarzy:

  1. Wspaniale widac że było bardzo fajnie

    OdpowiedzUsuń
  2. było wspaniale i miło że się poznałyśmy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Renatko ja też się bardzo cieszę :)) Mam nadzieję, że do zobaczenia!

      Usuń
  3. Troche zazdroszczę ale pozytywnie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Super, wygląda na to, że atmosfera była bardzo fajna :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja to z zupełnie innej beczki bo ... skończyłam właśnie Pani sernik z coca-colą i właśnie wyszedł dość płynny czy taki ma być ??? nie wiem czy go chłodzić dalej w lodówce czy do wyrzucenia bo nie stęrzeje? przypuszczam, że to przez śmietanę która nie do końca ubiła się na sztywno ... ech nie wiem co robić

    OdpowiedzUsuń
  6. Madzia miło było w końcu poznać się osobiście :-)
    Mam nadzieję, że będzie jeszcze nie jedna okazja, żeby razem pogotować :-)

    OdpowiedzUsuń